bird
zaterdag 10 december | 05.59 uur

De Geldersche Kasteelenroute

nieuw-de-geldersche-kasteelenroute-1532080630-1

Geldersch Landschap & Kasteelen en Fietnetwerk.nl lanceren 'De Geldersche Kasteelenroute', de eerste fietsroute die alle opengestelde Gelderse kastelen bevat.

Peter van den Tweel, directeur bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen, opende gisteren een bijzondere fietsroute van 339 kilometer door de provincie Gelderland. Deze fietsroute heeft als thema de kastelen in Gelderland en de rijke historie van de provincie waarover zij vertellen.

De route is opgebouwd uit het fietsknooppunten systeem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen behalve langs de historische kastelen ook door natuurgebieden en langs lokale horecabedrijven die streekproducten aanbieden.

Direct digitaal beschikbaar
De fietsroute is per direct digitaal beschikbaar. Tijdens het fietsen ontvangt de fietser extra informatie over de hoogtepunten langs de route. Dankzij de innovatie GPS technologie ontvangen fietsers deze juiste informatie op de juiste plaats en op het juiste moment zodat zij de afstapmomenten kunnen bezoeken. De fietsroutes zijn tevens in PDF en GPX formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl.

Beleef 7 kastelen in Gelderland
Kastelen maken nieuwsgierig. U wilt er omheen lopen én binnen kijken. Dat kan bij de 7, voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kastelen. Ze zijn allemaal in bewoonde stijl ingericht, levensecht. Alsof de bewoners elk moment binnen kunnen lopen: Kasteel Cannenburch (Vaassen), huis Verwolde (Laren), kasteel Doorwerth (Doorwerth), Kasteel Ammersoyen (Ammerzoden), Huis Zypendaal (Arnhem), Kasteel Hernen (Hernen).

Het is mogelijk de route in delen te rijden, of bijvoorbeeld een meerdaagse tocht met overnachtingen samen te stellen, om zo de hele route te kunnen gaan ontdekken. Op termijn zal de route tevens in meerdere talen beschikbaar komen zodat ook buitenlandse toeristen de route optimaal kunnen beleven.

Meer informatie over De Geldersche Kasteelenroute is te vinden op: Fietsroute De Geldersche kasteelenroute

Tags