over ons | adverteren | sitemap | contact

Welzijn Bommelerwaard


Uw welzijn is onze zorg


Deel deze pagina

Welzijn Bommelerwaard biedt verbindend welzijnswerk in de gemeentes Maasdriel en Zaltbommel. We helpen inwoners om een betere kwaliteit van leven te krijgen, hun sociale netwerken te versterken en samen te bouwen aan een participatiesamenleving. We werken daarin graag samen met partners op het gebied van welzijn en zorg.

We hebben een zeer uitgebreide kennis van de sociale kaart van de Bommelerwaard. We zijn werkzaam op de volgende gebieden:


Mantelzorg en dementie
We bieden inwoners een luisterend oor en zijn we een wegwijzer wat voorzieningen en regelgeving betreft ter verlichting van de taak van de mantelzorger.


Inzet van vrijwillige hulpverlening
We bieden inwoners hulp bij het organiseren en inzetten van een vrijwillige hulp en het geven van maatschappelijke ondersteuning.


Nieuwkomers
We kunnen inwoners laten deelnemen aan het project Warm Welkom en vrijwillige hulp bieden d.m.v. sleutelfiguren voor ondersteuning bij gezondheidszorg.


Vrijwilligerswerk
We geven ondersteuning bij het vinden van passend vrijwilligerswerk als zinvolle dagbesteding en bieden we ondersteuning aan vrijwilligersorganisaties.


Ouderen(ondersteuning)
We geven inwoners voorlichting en ondersteuning bij het ouder worden o.a. door middel van (preventieve) huisbezoeken aan 75+-ers.


Leefstijl en beweging
We stimuleren inwoners om mee te doen aan sport en beweging voor senioren, kinderen en mensen met een beperking.


Overige activiteiten
Verder bieden we gezamenlijke activiteiten op het gebied van bewegen en cultuur en geven we informatie over gezondheid en voeding.


Naam
Welzijn Bommelerwaard
Adres
Bernardstraat 4
5331 TA KERKDRIEL
Telefoon
0418 - 634231
E-mail
info@welzijnbommelerwaard.nl
Website
www.welzijnbommelerwaard.nl
Openingstijden SWB Kerkdriel:
maandag t/m vrijdag 09.00-12.00 uur.
Openingstijden SWB Zaltbommel:
dinsdagochtend op afspraak.Vrijwilligerswerk
Bij de afdeling vrijwilligerswerk kunt u terecht met al uw vragen over de inzet van vrijwilligers, wet- en regelgeving omtrent vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en vrijwillige hulp- en zorgverlening (meldpunt hulpvragen). De afdeling vrijwilligerswerk is een centraal punt waar alles op het gebied van vrijwilligerswerk in de Bommelerwaard samenkomt.

Hulp nodig van vrijwilligers? Samen zoeken we naar een oplossing
Heeft u een vraag op het gebied van vrijwillige hulpverlening? Dan kunt u terecht bij het Meldpunt hulpvragen. We kijken samen met u hoe we u het beste kunnen helpen, waarbij het accent ligt op de eigen kracht van de burger. We kunnen hierbij ook gebruik maken van de hulp van de ouderenadviseur, mantelzorgondersteuner en de dementieconsulent.

U mag ons voor iedere hulpvraag bellen, al is er niet voor iedere vraag binnen het vrijwilligerswerk een antwoord!

De juiste vrijwilliger op de juiste plek
Vrijwilligerswerk geeft een zinvolle dagbesteding en is dankbaar werk! De digitale vacaturebank bemiddelt tussen vrijwilligersorganisaties die vrijwilligers zoeken en burgers die als vrijwilliger aan de slag willen. Voor een persoonlijk gesprek vragen we u een afspraak te maken via het algemene nummer 0418-634231.

Zoekt u een passende vrijwilliger voor uw vrijwilligersorganisatie?
Via onze vacaturebank (www.welzijnbommelerwaard.nl) kunt u nieuwe vrijwilligers werven. U maakt een account aan en plaatst vacatures in het systeem.

Maatschappelijke Stage: alle jongeren een leuke stageplaats

Dit is een stage voor leerlingen op de middelbare school met als doel een zinvolle onbetaalde bijdrage te leveren aan de samenleving. Een waardevol stukje leren en werken buiten school. Niet alleen het Cambium College ziet de meerwaarde van deze stage, maar ook het Gomarus college heeft leerlingen, die binnen de maatschappelijke stage de handen uit de mouwen mogen steken.

Ook wanneer u niet zeker weet of uw vraag wel bij Welzijn Bommelerwaard thuishoort, kunt u ons bellen. We denken met u mee. Zo nodig verwijzen wij u door naar een instantie die uw vraag wel kan beantwoorden.

Spreekuur

Welzijn Bommelerwaard houdt iedere morgen (telefonisch) spreekuur van 09.00 tot 12.00 uur op het kantoor in Kerkdriel. (Bernhardstraat 4) U kunt hier terecht voor informatie over vrijwilligerswerk, vrijwillige hulpverlening, mantelzorg, ouderenwerk en maatschappelijke stage. Algemene gegevens: telefoonnummer 0418-634231, e-mailadres info@welzijnbommelerwaard.nl
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden