over ons | adverteren | sitemap | contact

Toeristisch Recreatief Informatie Platform


Samen Sterk voor de Streek


Deel deze pagina

De Bommelerwaard ligt tussen de indrukwekkende rivieren Waal en Maas. Het is een prachtig gebied voor toeristen en recreanten, die ontspanning en rust zoeken in een natuurlijke omgeving. Het Toeristisch Recreatief Informatie Platform wil de recreatie en het toerisme in de Bommelerwaard bevorderen. Dat doet zij als overlegorgaan namens diverse ondernemers en instellingen uit de Bommelerwaard. Het Toeristisch Recreatief Informatie Platform is een aanspreekpunt voor overheden en instellingen op het gebied van beleidsvorming en - uitvoering. Het TRIP heeft een eigen bestuur en werkt met ongeveer 40 vrijwilligers.

Water
Het oer-Hollandse Rivierenlandschap van de Bommelerwaard kenmerkt zich door rivieren, plassen en watergangen. Er zijn goed ingerichte jachthavens en schone recreatiestranden. Er is plaats voor kano en roeiboot, maar zeker ook voor moderne jachten en zeilboten. Met rondvaartboten kan men korte en lange tochten maken in en om het gebied. In de uiterwaarden lopen struinroutes.

Fietsen en wandelen
De Bommelerwaard is hét gebied om te fietsen en te wandelen. Diverse lange afstandwandel- en fietsroutes (LAW/LAF) lopen door deze regio. Bezoekers die voor het eerst in de Bommelerwaard zijn, zijn onder de indruk van de vergezichten en wolkenluchten.

Historie
De Bommelerwaard ademt geschiedenis. Lang was deze regio het strijdtoneel van onder meer hertogen en bisschoppen. Legers van de Fransen, Spanjaarden, Geuzen, Duitsers, ze zijn er allemaal geweest. Jong en oud raken geboeid door de imposante kastelen Loevestein, Ammersoyen, Nederhemert en het Stadskasteel in Zaltbommel.

Vestingstad Zaltbommel
Zaltbommel is een trekpleister voor veel toeristen. De markante toren van de Sint Maartenskerk, het Stadskasteel, de Gasthuiskapel, de vele monumentale panden, een roemrijk verleden met beroemde inwoners als Maarten van Rossum en de Philips familie, en bezoekers van internationale allure, zoals Karl Marx en Frans Liszt. Allemaal ingrediënten voor een interessant bezoek!

Kunst en Cultuur
Voor de kunst- en cultuurliefhebbers is er veel te zien. In het hele gebied zijn er ateliers en galeries met wisselende exposities. Er wonen in de stad en in de dorpjes ook veel kunstenaars en er zijn jaarlijks twee belangrijke kunstroutes, de Bommelse Kunst route in Zaltbommel en de Kunst Kiezel en Kleiroute door de gehele Bommelerwaard.

Eten, drinken en overnachten
De horeca is goed vertegenwoordigd op het mooiste eiland tussen de rivieren. Van eetcafeetjes en pittoresk gelegen terrasjes toto de haute cuisine. Van kleinere zalen tot een groot partycentrum. Slapen is op tal van plaatsen mogelijk. In goed verzorgde hotels, op campings en bij b&b’s in de streek.

En nog zo veel meer...
Van boerengolf, klompenmaker, imkerij, paddenstoelen- en bloementeelt tot de nostalgische speeltuin op het eiland Nederhemert Zuid, het Bezoekerscentrum de Grote Rivieren in Heerewaarden, het Fort Sint Andries, vele musea, kortom, teveel om op te noemen!
Naam
Toeristisch Recreatief Informatie Platform
Voorzitter
Peter-Jan van Steenbergen (Van Steenbergen Management en Advies)
Vice-voorzitter
vacature
Penningmeester
Wilko de Vogel (Fleetcompass)
Secretaris
Edmee van Sonsbeek (B&B De Bloesemhof)
Afgevaardigde leden:
Simone Thoolen (Bommelerwaardgids)
Hilda van Gent (Van Gent Watersport)
Afgevaardigde TRIP infopunt:
Toke van der Bilt
Liesbeth Kraaij

Informatiepunt aan de Markt in Zaltbommel
Aan de Markt in Zaltbommel is een informatiepunt voor bezoekers, toeristen en inwoners ingericht. Hier kunt u terecht voor folders en vragen en het boeken van arrangementen.


TRIP Zaltbommel
Informatieloket in Zaltbommel

Wat doet het TRIP?
- Belangenbehartiger en klankbord
- Regelmatig overleg met de gemeentebesturen van Maasdriel en Zaltbommel en andere regionale en lokale instanties, om het belang van de vrijetijdssector te bepleiten en als klankbord te dienen

Contact en overleg
Contacten en overleg met het regionaal bureau voor toerisme (RBT) vanuit het belang van de ondernemers in de Bommelerwaard.

Afstemming en samenwerking tussen ondernemers
Onderling contact en bijeenkomsten voor afstemming en samenwerking. ‘Bevorderen van elkaars handel.’

Wat doen de vrijwilligers van het TRIP?
· verstrekken informatie aan bezoekers, toeristen en inwoners
· verzorgen de organisatie en coördinatie van activiteiten en evenementen, zoals de Aardbeiendag in Zaltbommel.
· verzorgen de promotionele presentaties bij bijvoorbeeld Vestingstedendagen, Havendagen en diverse Beurzen.

Samen sterk!
Wilt u lid worden van het TRIP?

Ondernemers en instanties, die werkzaam zijn op het gebied van recreatie en toerisme in de Bommelerwaard of daarmee een relatie hebben, kunnen lid worden van het TRIP. Jaarlijks wordt de hoogte van de contributie vastgesteld. In 2015 was de contributie € 80,-. U kunt zich aanmelden als lid via het informatieloket in Zaltbommel.

Leden van het TRIP mogen hun promotiemateriaal bij het informatiepunt neerleggen.

Het TRIP is gevestigd in de kelder van het oude stadhuis op de Markt van Zaltbommel. Open: Di t/m za: 10 -16 uur en Zo: 11-15 uur. Tel. 0418-648774. Zie ook www.tripbommelerwaard.nl
Sale 2017
Uitgelicht
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas en schilderachtige dorpjes in de omgeving.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Altijd al chauffeur willen worden?
Uw advertentie hier?
afgedamde maas
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden