over ons | adverteren | sitemap | contact

Stichting Welzijn Bommelerwaard


Uw welzijn is onze zorg


Deel deze pagina

Stichting Welzijn Bommelerwaard is een kleine welzijnsorganisatie die inwoners van de Bommelerwaard advies, informatie, ondersteuning en bemiddeling geeft op het gebied van welzijn, zorg en wonen.

De stichting bestaat uit de afdelingen ouderenadvies, mantelzorgondersteuning en vrijwilligerswerk. Tevens is er een meldpunt waar inwoners een vrijwillige hulp- en zorgvraag kunnen indienen en er is een maatschappelijke makelaar vrijwilligerswerk werkzaam voor de maatschappelijke stages.

Afdeling Ouderenwerk
Weet u met sommige dingen geen raad?
’Ouderdom komt met gebreken’ is een bekend gezegde. Misschien komt er voor u een moment dat u als oudere hulp nodig heeft. Vaak zijn het uw kinderen, overige familieleden en buren die dan hulp bieden. Maar als deze hulp er niet is of niet toereikend is dan zal er toch andere hulp moeten worden ingeroepen.

Belangrijke vragen zijn dan: Hoe blijft u baas over uw eigen situatie en in hoeverre kunt u zelf de richting van de hulpverlening bepalen. Wij helpen u hierbij graag. U kunt uw vraag telefonisch stellen aan de ouderenadviseur en zo nodig komt de ouderenadviseur op huisbezoek. Een ouderenadviseur is iemand bij wie ouderen terecht kunnen met alle mogelijke hulpvragen en problemen die met het ouder worden te maken hebben. De ouderenadviseur kijkt samen met u welke hulp u nodig heeft, hoe u die kunt krijgen en zoekt samen met u naar de beste oplossing. Daarbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden, de situatie en omvang van de problemen.

U kunt bij de ouderenadviseur terecht met vragen over: woonruimte, eten koken, vervoer, eenzaamheid, tijdsbesteding, vergeetachtigheid, afhankelijk worden, inkomen, en financiële regelingen. De ouderenadviseur verleent gratis advies.

De ouderenadviseur, Jacomien de Bruin, is bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 11.30 uur. Ouderenadviseur Geeske Bouman is op afspraak te bereiken.

Afdeling Mantelzorgondersteuning
U staat er niet alleen voor!
Mantelzorg; voor velen nog vaak een onbekend begrip. Iemand is mantelzorger als diegene langdurig en intensief voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur zorgt. Het grote verschil met vrijwilligerswerk is dat een vrijwilliger nee kan zeggen, dit is voor een mantelzorger vaak niet mogelijk.

Veel inwoners uit Zaltbommel en Maasdriel zijn als mantelzorger actief en geven ondersteuning aan een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Ze leveren een bijdrage van onschatbare waarde aan diegene die zij verzorgen. Zij dragen hierdoor niet alleen bij aan de leefbaarheid van die persoon maar ook voor zijn of haar omgeving.

U kunt als mantelzorger tegen vragen aan lopen. U wilt professionele ondersteuning aanvragen maar weet niet hoe. Of u worstelt ermee om de zorg voor de ander te combineren met uw eigen leven. Door op tijd ondersteuning te vragen, houdt u de zorg langer vol en kunt u ervoor zorgen dat ook u in een goede balans blijft.

Als er vragen of problemen zijn waarop u geen antwoord heeft, kunt u daarmee terecht bij de mantelzorgconsulent. Denk aan:
 • Ik verzorg mijn moeder en wil binnenkort op vakantie. Waar kan zij tijdelijk logeren?
 • Mijn vrouw heeft een hersenbloeding gehad. Ik verzorg haar al drie jaar. We hebben veel hulp vanuit de buurt. Soms begrijp ik mijn vrouw niet en denk ik dat ik het niet goed doe. Kan ik hier met iemand over praten?
 • Mijn broer zit in een rolstoel. Ons huis moet aangepast worden. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden?
 • Zijn er ook financiële vergoedingen?
 • Ik zou wel meer willen weten over de ziekte. Hoe kom ik aan informatie?
 • Thuis is de zorg zo zwaar dat ik de hulp in wil roepen van familieleden. Hoe doe ik dat?
 • Ik wil zelf mijn hart even luchten.

De mantelzorgconsulent is er voor iedereen die voor een naaste zorgt. U kunt er gratis terecht zonder doorverwijzing of lidmaatschap. U kunt uw vraag telefonisch stellen maar ook via een gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. De mantelzorgconsulent kan u ondersteunen om de balans te vinden in de zorg voor de ander en voor uzelf.

De mantelzorgconsulent, Saskia Cornelissen, is bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 11.30 uur.
Naam
Stichting Welzijn Bommelerwaard
Adres
Bernardstraat 4
5331 TA KERKDRIEL
Telefoon
0418 - 634231
E-mail
info@welzijnbommelerwaard.nl
Website
www.welzijnbommelerwaard.nl
Openingstijden SWB Kerkdriel:
maandag t/m vrijdag 09.00-11.30 uur.
Openingstijden SWB Zaltbommel:
dinsdagochtend op afspraak.Afdeling Vrijwilligerswerk

Bij de afdeling vrijwilligerswerk kunt u terecht met al uw vragen over de inzet van vrijwilligers, wet- en regelgeving omtrent vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en vrijwillige hulp- en zorgverlening (meldpunt hulpvragen).
De afdeling vrijwilligerswerk van Stichting Welzijn Bommelerwaard is een centraal punt waar alles op het gebied van vrijwilligerswerk in de Bommelerwaard samenkomt.

Hulp nodig van vrijwilligers? Samen zoeken we naar een oplossing
Heeft u een vraag op het gebied van vrijwillige hulpverlening? Dan kunt u terecht bij het Meldpunt hulpvragen. We kijken samen met u hoe we u het beste kunnen helpen, waarbij het accent ligt op de eigen kracht van de burger. We kunnen hierbij ook gebruik maken van de hulp van de ouderenadviseur, mantelzorgondersteuner en de dementieconsulent.

U kunt bij ons terecht met vragen over:
 • Samen wandelen
 • Een bezoekje van een vrijwilliger
 • Begeleiding bij ziekenhuisbezoek
 • Boodschappen doen
 • Administratieve hulp
 • Kleine klusjes in- en om huis
 • Incidentele tuinhulp

U mag ons voor iedere hulpvraag bellen, al is er niet voor iedere vraag binnen het vrijwilligerswerk een antwoord!

De juiste vrijwilliger op de juiste plek
Vrijwilligerswerk geeft een zinvolle dagbesteding en is vaak dankbaar werk! De digitale vacaturebank bemiddelt tussen vrijwilligersorganisaties die vrijwilligers zoeken en burgers die als vrijwilliger aan de slag willen.
Uiteraard kunt u ook op ons kantoor langskomen om in een persoonlijk gesprek te kijken waar uw interesse naar uit gaat en te zoeken naar passend vrijwilligerswerk. We vragen u daarvoor een afspraak te maken via het algemene nummer.

Zoekt u een passende vrijwilliger voor uw vrijwilligersorganisatie?
Via onze vacaturebank kunt u nieuwe vrijwilligers werven. U kunt daarvoor een account aanmaken van uw organisatie en uw vrijwilligersvacature aanmelden. Deze wordt na controle door de afdeling vrijwilligerswerk online gezet, zodat hij voor iedere aspirant vrijwilliger zichtbaar wordt.
Ga voor aanmelding naar onze website.

Maatschappelijke Stage: alle jongeren een leuke stageplaats
Dit is een stage voor leerlingen op de middelbare school met als doel een zinvolle onbetaalde bijdrage te leveren aan de samenleving. Een stukje leren en werken buiten school.
De Maatschappelijke stage staat landelijk door het wegvallen van de subsidie onder druk, maar de bedoeling is om in de Bommelerwaard door te gaan daar de scholen, gemeenten en de afdeling vrijwilligerswerk hier duidelijk de meerwaarde van inzien.
Jongeren hebben een verfrissende kijk op activiteiten en kunnen daarmee een positieve bijdrage leveren aan uw werkzaamheden. Het vrijwilligerswerk heeft verjonging nodig en het is dus van groot belang om met elkaar deze jongeren te winnen voor het vrijwilligerswerk.

Mieke Erlings werkt als maatschappelijk makelaar vrijwilligerswerk in de Bommelerwaard en kan u advies geven hoe u gebruik kunt maken van deze nieuwe groep vrijwilligers.

Medewerkers van de afdeling vrijwilligerswerk zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur. Zo nodig wordt u terug gebeld op een tijdstip dat u schikt.

Ook wanneer u niet zeker weet of uw vraag wel bij Stichting Welzijn Bommelerwaard thuishoort, kunt u ons bellen. We denken met u mee. Zo nodig verwijzen wij u door naar een instantie die uw vraag wel kan beantwoorden.

Spreekuur
Stichting Welzijn Bommelerwaard houdt iedere dinsdagochtend van 09.00 tot 11.30 uur spreekuur in Zaltbommel. U kunt hier terecht voor informatie over vrijwilligerswerk. Ook vragen over mantelzorg, ouderenwerk en maatschappelijke stage kunnen worden gesteld. Tevens kunnen aanvragen voor vrijwillige hulp worden ingediend bij het Meldpunt vrijwillige hulpvragen.
Bij voorkeur vragen we u hiervoor een afspraak te maken.

Het spreekuur vindt plaats in Pand 9, Heemstraweg-west 9 in Zaltbommel (achter de huisartsenpost).
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met het algemene nummer 0418-634231 (maandag t/m donderdag van 09.00-11.30 uur).
Valentijnsdag
Uitgelicht
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden