over ons | adverteren | sitemap | contact

Gebiedsteams Gemeente Maasdriel


Deel deze pagina

Vanaf 1 november 2014 start de gemeente Maasdriel met Gebiedsteams. Dat zijn teams van professionals voor mensen die zorg nodig hebben. Inwoners van de gemeente Maasdriel kunnen er terecht met hun zorgvragen. Samen gaat het team op zoek naar de juiste zorg en biedt maatwerk waar dat nodig is.

Voor wie?
Voor mensen die het niet alleen redden. Samen wordt gekeken of de persoon die ondersteuning nodig heeft met hulp van familie en/of buren zelf zijn zorgvraag kan oplossen.
Er komt één team voor de dorpen Kerkdriel, Velddriel, Hurwenen, Hoenzadriel, Alem, Rossum, Heerewaarden en één team voor de dorpen Hedel, Ammerzoden, Well en Wellseind.

Wat is het?
De gebiedsteams bestaan uit zorgprofessionals, die nauw samenwerken en een goede inschatting van de zorgvraag kunnen maken: een maatschappelijk werker, een medewerker van Bureau jeugdzorg en een consulent van MEE. Ook kunnen ze de eerste noodzakelijke hulp bieden. De medewerkers zoeken de bewoners met een zorgvraag thuis op maar zijn ook te vinden op scholen, peuterspeelzalen en dorpshuizen.

Maatwerk
Gebiedsteams weten wat er in hun gebied speelt. Daardoor kunnen zij maatwerk bieden. De leden van het gebiedsteam werken onderling nauw samen om huishoudens en gezinnen hulp en ondersteuning te bieden.

Samenwerking
Het team heeft contacten met professionals in de jeugdgezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen, de wijkagent, sportcoaches, de leerplichtambtenaar, huisartsen, thuiszorg en wijkverpleging. Ook zijn er contacten met verenigingen, vrijwilligersorganisaties, buurtnetwerken en dorpsraden.

Naam:
Gebiedsteams Gemeente Maasdriel
Adres:
Bezoekadres Gemeentehuis
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel
T: 14 0418
F: (0418) 63 88 00
E: info@maasdriel.nl

Hoe werkt het?
De medewerkers van de gebiedsteams zullen te vinden zijn op een toegankelijke locatie maar gaan er zelf ook actief er op uit. Het team voert de regie over de zorg en heeft contacten met zorgverleners uit de eerste en tweede lijn. Eventueel wordt gekeken welke collectieve voorzieningen, zoals een gezamenlijke eettafel beschikbaar zijn. Ook kan er kortdurende ondersteuning geboden worden. Gebiedsteams zijn bevoegd om naar specialistische zorg door te verwijzen of hierover advies uit te brengen.

Waarom gebiedsteams?
Vanaf 1 januari 2015 krijgt de gemeente Maasdriel nieuwe taken op het gebied van (jeugd)zorg, welzijn en werk & inkomen. Met de gebiedsteams wil de gemeente Maasdriel zorg en welzijn dichterbij en efficiënter organiseren.
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden