over ons | adverteren | sitemap | contact

Fruitteeltbedrijf de Sterregaard


Hèt adres voor uw biologische groente- en fruitpakket


Deel deze pagina

Fruitteeltbedrijf de Sterregaard
Fruitteeltbedrij De Sterregaard is fraai gelegen tussen de dorpen Hedel en Ammerzoden. Op deze romantische plek beheren Marti van den Bogert en Willem van den Berg al jaren een boomgaard die vol staat met verrassingen. De Sterregaard is namelijk gespecialiseerd in oud-Hollandse vruchten, liefst tachtig verschillende vruchtrassen zijn vertegenwoordigd. Particulieren uit de Bommelerwaard, Den Bosch en omstreken kunnen hiervan meegenieten door een abonnement te nemen op een biologisch groente- of fruitpakket.

In de twee hectare grote boomgaard zijn appel, peer, kers, pruim, walnoot, hazelnoot, tamme kastanje, frambozen en druiven aangeplant. De perenbomen stammen uit de tijd van de grootvader van Marti, ze staan er al zo’n vijfendertig jaar. Naast fruit wordt er ook kleinschalig groente, zoals kruiden, snijbiet en rabarber gekweekt.

Natuurlijke bestrijding
De Sterregaard werkt volledig biologisch, dus zonder kunstmest en chemische bestrijding, gebruik makend van natuurlijke preparaten.

Vergeten vruchten
Eind jaren tachtig zijn Marti en Willem begonnen met de teelt van oude vruchtrassen, in een tijd dat daar eigenlijk nog geen vraag naar was. Alleen op de Biologische Boerenmarkt in Amsterdam konden deze bijzondere producten aan de man gebracht worden. Tot op de dag van vandaag heeft De Sterregaard er wekelijks een kraam.

Gelukkig staan door het veranderend bewustzijn van de consument de vergeten groenten en vruchten weer volop in de schijnwerpers. En de Sterregaard heeft een ruim assortiment! Zo vindt u er bijvoorbeeld nog Sterappels, Notarisappels, Zoete Bloemee, Goudreinetten, Lombarts, Président Loutreuil, Kweeperen, Mispels en Karmijn de Sonnaville.
Liefst 45 appelrassen, 10 perenrassen, 10 kersenrassen en 15 pruimenrassen in totaal. Een aantal van deze fruitrassen wordt hieronder beschreven.

Appel:
Yellow Transparant (juli-aug) Zeer vroege handappel, bleekgroen tot geel. Iets knappend zuur, goede moesappel, matige handappel, snel melig.
Zigeunerin (aug) Grote vrucht, rood gekleurd. Zacht groenachtig wit vruchtvlees, zuur, matige handappel, goede moesappel.
Karmijn de Sonnaville (sept) Grote vrucht, wat roest. Oranje-gele blos, vast vruchtvlees, fris zoetzuur, aromatische goede handappel.

Peer:
President Loutreuil (sept) Bronzige peer, matig groot. Sappig, zoet met een wijnachtige smaak, weinig gevoelig voor ziekten.
Williams Duchess (sept) Grote vrucht, geel met roestvlek bij de steel, geen blos. Iets muscaatachtige smaak, erg sappig, goede handpeer.

Pruim:
Reine Claude d’Althan Ronde pruim met diepe naad. Matig groot, rood paars met lichtere vlekjes. Veel dauw, goudgeel vruchtvlees. Smaakt uitstekend, sappig en zoet, steen los van vruchtvlees.
Reine Claude Verte Kleine pruim, vrijwel rond, groengeel met rond de steel bruinroe vlekjes. Vruchtvlees vast groengeel sappig zeer goed aroma. Steen laat moeilijk los.
Kwetsen Langwerpige niet symmetrische pruim. Blauw, zeer aromatisch. Geschikt als handpruim maar vooral in taart en andere culinaire toepassingen. De zogenaamde ware kwets heeft een grote en een kleine pit.

Kers:
Early Rivers (Vroege Duitse) Zoete kers,vrij groot, donkerbruin rood, zachte vrucht, goede smaak.
Meikers Lichtzure kers, matig groot, rood tot donkerrood. Zeer zachte kers, aromatisch.
Varikse Zwarte Zoete kers, matig groot, hartvormig met gedeukte top. Zwart, vruchtvlees donker, vrij zachte kers.
Naam:
Biologisch-dynamisch fruitteeltbedrijf de Sterregaard.
Fruitteeltbedrijf met huisverkoop van aardappelen, groente en fruit. Groente- en fruitabonnementen. Overnachten in de boomgaard.
Contactpersoon:
Marti van den Bogert en Willem van den Berg
Adres:
Middelingenseweg 51 5321JH Hedel
Telefoon:
073-5994443
Email:
sterregaard@xs4all.nl
Website:
www.sterregaard.nl
Bestellen:
Pakket bestellen >>


Biologische groentepakketten en fruitpakketten

Wilt u iedere week een verse biologische verrassing bij u op tafel? Neem dan een abonnement op de fruit- en groentepakketten van de Sterregaard. Elke maandag kunt u een groente en/of fruittas ophalen op een locatie in de buurt.

U heeft de keuze uit 6 abonnementen:

1. Klein Groentepakket
basispakket met vijf groenten.
2. Klein Fruitpakket
basispakket met vijf soorten fruit.
3. Middel Groentepakket
basispakket met zes groenten, en meer gewicht.
4. Middel Fruitpakket
basispakket met minstens zes soorten fruit, en meer gewicht.
5. Groot Groentepakket
middel-pakket met twee extra producten bijv. champignons.
6. Groot Fruitpakket
middel-pakket met twee extra producten bijv. frambozen.

Naast de gebruikelijke groenten vindt u in het groentepakket ook minder bekende, maar minstens zo lekkere, Hollandse groenten als koolrabi, paksoi, winterpostelein, raapstelen, veldsla of rucola. In de fruittas vindt u naast appels, peren, sinaasappels of bananen ook minder bekende vruchtsoorten als Mirabellen, Kwetsen, Varikse Zwarte en Collina.

Voordelen van het Sterregaard Pakket:
  • Vers en gemakkelijk aan het begin van de week
  • Af te halen op ons thuisadres óf:
  • Af te halen op één van de locaties in de Bommelerwaard, Den Bosch en Engelen.Onder andere bij de Fonkelsteen in Zaltbommel
  • Flexibel, wij houden rekening met uw smaak of dieet
  • Geen pakketten tijdens de schoolvakantiesBiologische boerderijwinkel

Fruitbedrijf de Sterregaard heeft ook een biologische boerderij-winkel. Het is een winkel met biologische producten uit de streek en ook daarbuiten: groenten en fruitsoorten, noten, sappen, honing, stroop etc. De winkel is iedere zaterdag open tussen 10.00 en 15.00 uur.

Overnachten in de woonwagen
In de boomgaard, tussen walnoten en kersenbomen staat een authentieke woonwagen, waarin u kunt overnachten. De woonwagen was voorheen van kermisexploitanten en is nu omgetoverd tot een sfeervol huisje. De wagen is elf meter lang, en voorzien van een tweepersoons slaapkamer, douche, toilet en keuken met magnetron, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker en kookpitten. Naar wens kunt u een heerlijk biologisch ontbijt bestellen. Groente, fruit en vruchtensappen zijn te koop. Kostprijs is € 60,- per nacht. Uitgebreid biologisch ontbijt € 7,50 pp extra.
Uitgelicht
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden