over ons | adverteren | sitemap | contact

Exposities Bommelerwaard


Deel deze pagina

Expositie De Dikke Toren van Varik
Wanneer: vanaf zondagmiddag 5 augustus t/m 9 september, elke zondagmiddag tussen 13 en 17 uur. Entree: gratis.

De Dikke Toren in Varik is een imposant gebouw met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. De Toren staat aan de Waaldijk en bovenop heb je een fenomenaal uitzicht. Bij helder weer is zelfs de Dom in Utrecht te zien! Tijdens de openstelling is de Dikke Toren, bij goed weer, ook open.
De toren is door verschillende (amateur)kunstenaars in allerlei technieken en op allerlei formaten vereeuwigd. Het resultaat is zo mooi, dat er een expositie van is gemaakt. Ook enkele oudere werken worden daarbij tentoongesteld.
Ook de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van Eaux de Vie ,Lubberhuizen & Raaff is dan geopend. De stokerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd brandweerhuisje, pal naast de Oude School en de karakteristieke Dikke Toren van het Betuwse Varik.


Expositie André Schreuder
1 oktober tot en met eind november 2018, te bekijken van 09:00 tot 19:00 uur in Kulturhus de Leyenstein, Bernhardstraat 2, 5331 CT Kerkdriel. Entree gratis .
De Kerkdrielse Kunstschilder André Schreuder schildert al vele jaren. Zijn werk is geïnspireerd door de werken van impressionisten, zoals Van Gogh en Mondriaan. In zijn schilderijen tracht hij een beetje realisme terug te brengen in de stijltechniek van Mondriaan.


Tentoonstelling over 133 jaar KZM-Belcanto
Van 17 mei tot en met 10 september 2018 is in de Sint-Maartenskerk aan het Kerkplein in Zaltbommel een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van KZM-Belcanto. Aan de hand van beelden, voorwerpen en geluidsopnamen wordt de 133 jarige geschiedenis van het koor getoond. De toegang is gratis.


Wissel expositie Markt Twee
Markt 2, Zaltbommel - donderdag tot en met zondag van 10 tot 17uur - gratis entree.
Markt Twee is een inloophuis dat helpt bij het inspireren en creëren van kunst. Markt Twee exposeert en verkoopt kunst, is een werklocatie voor kunstenaars, organiseert activiteiten ter inspiratie en amusement, workshops, groepsprojecten en ontmoetingen.

Tentoonstelling Mijn stad, mijn schat - pronkstukken van stadsbewoners.
30 maart t/m 2 september 2018 - Elisabeth Weeshuis Museum, Herenstraat 29, Culemborg
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Entree: Volwassene: € 8,00, 4 t/m 12 jaar + scholier/student: € 5,50, gezin: € 22,50. t/m 3 jaar: gratis.
Voorwerpen en verhalen van Culemborgers geven een overzicht van 700 jaar stadsgeschiedenis.In 2018 viert Culemborg dat het 700 jaar geleden stadsrechten kreeg. Zeven eeuwen stad betekent ook zeven eeuwen bewoning door Culemborgers: mensen die handel dreven, hun huis inrichtten, zich kleedden en mooie dingen maakten. Overal in de stad bewaren mensen kleine stukjes geschiedenis: aan de muur, in een vitrinekast of gewoon in de schuur of op zolder. Dit jaar zijn ze eenmalig, samen met een portret en het verhaal van hun eigenaar, te zien in het museum.

Expostie Champignoncultuur in Maasdriel
Driels Museum, Teisterbandstraat 38, Kerkdriel, zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur en maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur, gratis entree.
Maasdriel was in de jaren zeventig zeer belangrijk in de champignonindustrie. In de 250
champignonkwekerijen werkten destijds ongeveer vierduizend mensen. De hele gemeenschap profiteerde mee van het 'witte goud’.
Te zien zijn onder andere oude documenten, foto’s en een grote plattegrond waarop de locaties zijn aangegeven waar de champignonkwekerijen waren in Maasdriel. Op het plein bij het Driels Museum staat een zeecontainer die als champignoncel is ingericht. Daarin groeien echte champignons en kun je zien hoe deze worden gekweekt.
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Er op uit in de regio
Er op uit in de regio
Kaart
Kunst in de Bommelerwaard
Kunst in de Bommelerwaard
Uitgelicht
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
goed doel
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden