over ons | adverteren | sitemap | contact

Yoga met Dingena


Opa Mekske


Deel deze pagina


Ik kom niet zoveel buiten de deur, maar als ik dat doe ga ik meestentijds naar Dingena. Dingena is een vrouw van 83 die hier een hortje verderop woont en daar kan ik ontaarde goed mee ouwehoeren. Dingena is een vrouw van de wereld. Ze weet van alles iets af en ze heeft overal al zo’n bietje gewoond. Haar man Arie, die al 30 jaar dood is, werkte vroeger bij de Shell of de Esso en zo woonde Dingena al in Ned. Indie, Curacao, Noorwegen, Frans Gujana en nog een paar andere landen.

Onderlest was ik er weer en toen was ze net bezig met zichzelf dubbel te vouwen. Yoga, zei ze en of ik het ook eens wou proberen. Nou ben ik best wel tot veel bereid, maar om nou op 89-jarige leeftijd nog met sport te gaan beginnen was me toch een bietje te gortig.

De leste keer dat ik gesport had was namelijk in 1935. Ik zat toen op de plaatselijke gymnastiekvereniging OBK. Oefening Baard Kunst. Alle jongelieden in Dalem en Vuren zaten daarop dus ik kon niet achterblijven. Maar eigenlijk had ik het niet nodig, want wij Roza’s bezitten een natuurlijke lenigheid. Ome Wim was ooit nog Zuid-Hollands kampioen röhnrad en mijn vader was net een elastieken mannetje ook al maakte die daar wijselijk nooit gebruik van. Lenigheid is ons dus als het ware met de paplepel ingegoten.

Maar Dingena zou Dingena niet zijn als ze me toch overtuigd had en zo stond ik een dag later op blote voeten in pyjama bij haar in de opkamer. Samen met dikke Leo – die ook opgetrommeld was.

Dingena deed de oefeningen voor en Leo en ik probeerden die al doende na te doen. De meeuw, de zonnegroet, de omhoogkijkende hond. Hop, net zo makkelijk ging het. Na de kraanvogel ging het fout: dikke Leo moest met de ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis en daar bleek z’n sleutelbeen verdwenen.

De doktoren stonden voor een raadsel. Een compleet sleutelbeen verdwenen hadden ze nog nooit meegemaakt. Pas na lang zoeken werd het teruggevonden, net boven z’n knieschijf.

De eerste sessie was dus niet zo’n succes maar ik hield vol en eens in de week doe ik nou een lesje yoga. En ik moet zeggen dat ik me sindsdien een stuk energieker voel. Om niet te zeggen: ik voel me 10 jaar jonger!

Dan ben ik nog altijd 79 zulde zeggen, maar dat doet er nou niet toe.

Opa Mekske, november 2011meer columns ›

Lid worden
Ruim 2300 abonnees ontvangen elke week gratis een column Ún UITtips in hun mailbox. Wil jij ook lid worden? Vul dan je gegevens in:

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Berichten van Opa Mekske
Berichten van Opa Mekske
Uitgelicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden