over ons | adverteren | sitemap | contact

Yoga met Dingena


Opa Mekske


Deel deze pagina


Ik kom niet zoveel buiten de deur, maar als ik dat doe ga ik meestentijds naar Dingena. Dingena is een vrouw van 83 die hier een hortje verderop woont en daar kan ik ontaarde goed mee ouwehoeren. Dingena is een vrouw van de wereld. Ze weet van alles iets af en ze heeft overal al zo’n bietje gewoond. Haar man Arie, die al 30 jaar dood is, werkte vroeger bij de Shell of de Esso en zo woonde Dingena al in Ned. Indie, Curacao, Noorwegen, Frans Gujana en nog een paar andere landen.

Onderlest was ik er weer en toen was ze net bezig met zichzelf dubbel te vouwen. Yoga, zei ze en of ik het ook eens wou proberen. Nou ben ik best wel tot veel bereid, maar om nou op 89-jarige leeftijd nog met sport te gaan beginnen was me toch een bietje te gortig.

De leste keer dat ik gesport had was namelijk in 1935. Ik zat toen op de plaatselijke gymnastiekvereniging OBK. Oefening Baard Kunst. Alle jongelieden in Dalem en Vuren zaten daarop dus ik kon niet achterblijven. Maar eigenlijk had ik het niet nodig, want wij Roza’s bezitten een natuurlijke lenigheid. Ome Wim was ooit nog Zuid-Hollands kampioen röhnrad en mijn vader was net een elastieken mannetje ook al maakte die daar wijselijk nooit gebruik van. Lenigheid is ons dus als het ware met de paplepel ingegoten.

Maar Dingena zou Dingena niet zijn als ze me toch overtuigd had en zo stond ik een dag later op blote voeten in pyjama bij haar in de opkamer. Samen met dikke Leo – die ook opgetrommeld was.

Dingena deed de oefeningen voor en Leo en ik probeerden die al doende na te doen. De meeuw, de zonnegroet, de omhoogkijkende hond. Hop, net zo makkelijk ging het. Na de kraanvogel ging het fout: dikke Leo moest met de ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis en daar bleek z’n sleutelbeen verdwenen.

De doktoren stonden voor een raadsel. Een compleet sleutelbeen verdwenen hadden ze nog nooit meegemaakt. Pas na lang zoeken werd het teruggevonden, net boven z’n knieschijf.

De eerste sessie was dus niet zo’n succes maar ik hield vol en eens in de week doe ik nou een lesje yoga. En ik moet zeggen dat ik me sindsdien een stuk energieker voel. Om niet te zeggen: ik voel me 10 jaar jonger!

Dan ben ik nog altijd 79 zulde zeggen, maar dat doet er nou niet toe.

Opa Mekske, november 2011meer columns ›

Lid worden
Ruim 2300 abonnees ontvangen elke week gratis een column Ún UITtips in hun mailbox. Wil jij ook lid worden? Vul dan je gegevens in:

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Berichten van Opa Mekske
Berichten van Opa Mekske
Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden