over ons | adverteren | sitemap | contact

Onze lieve heer is eigenlijk een vrouw


Opa Mekske


Deel deze pagina


Onderlest zat ik weer ‘ns op twiter te kijken, kom ik op een gegeven moment op een pagina van een man, een hooggeleerde man ook nog, en die had een tekst geschreven waar ik met de pet niet bij kon.

Hij had namelijk geschreven: ik ben een Bach fan .


Op zich niks mis mee , maar hij schreef ook: de muziek van Bach is voor mij het enige bewijs dat onze lieve heer bestaat!

Toen was ik wel efkes stil. En ik werd ook een bietje verdrietig.

Ik denk: heeft die man dan echt nog nooit om zich heen gekeken? Is hij blind of doof soms? Doof zal wel niet. Anders hield ie niet van Bach natuurlijk.

Nou goed, om een lang verhaal kort te maken: ik heb die man aangeschreven. Ik zeg: motte es luisteren. Ik weet er ook nie zoveel van en ik ben ook nie zo in de Heere, maar één ding kan ik oe wel vertellen: dr zijn nog DUZENDEN andere dingen die ik zo kwanshuis op kan noemen die het bestaan van onze Lieve Heer bewijzen, net zo makkelijk.
Een avondrood, een opvliegende reiger of as ge op n mistige hersftochtend met oewen harses dwars door n spinneweb loopt . Ammel hartstikke prachtig toch?

Ik zeg: als dat door toeval is ontstaan dan vind ik dat wel heeeel erg toevallig. Nee, daar zien we toch duidelijk een of andere meesterhand in.

Zo!

Maar nou ook weer nie meteen gaan denken dat God een ouwe man met een baard is. Dat is natuurlijk maar 'n sprookje. Ik ben daar al een hele tijd geleden achter gekomen dat dat niet op waarheid berust.

Eén ding weet ik namelijk zeker: onze Lieve Heer is eigenlijk een vrouw.

Want zeg nou zelf: als gij oppermachtig waart hè en alle levende wezens een vorm kon geven, de ene nog mooier dan de andere. Zoud gij er dan zelf uitzien as n lillijke ouwe vent met een baard ??!

Natuurlijk nie!

Nee mensen , als ik straks aan die hemelpoort kom en ik zie daar Jolante Kabauw van Karsbergen rondwandelen dan weet ik genoeg. Da's de baas van t spul.

Opa Mekske, februari 2012meer columns ›

Lid worden
Ruim 2300 abonnees ontvangen elke week gratis een column Ún UITtips in hun mailbox. Wil jij ook lid worden? Vul dan je gegevens in:

Valentijnsdag
Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden