over ons | adverteren | sitemap | contact
In en Uit Bommelerwaard

Poederoijen


Koos heeft ze al zien vliegen
24/02 Februari is een cruciale maand voor de bijenteelt. De bijen moet als het kan minstens een aantal keren uitvliegen. Imkers noemen dat de reinigingsvlucht. Als imker is het elk voorjaar weer spannend of ze weer vliegen: de bijen. Een ingezonden stuk van Koos Tromp. Lees verder ›
Bijzondere vondst in Munnikenland
04/11 Gisteren is een bijzondere vondst gedaan in Munnikenland bij Slot Loevestein. Er zijn bij de werkzaamheden blijdestenen gevonden. De enige belegering waar deze stenen bij gebruikt zijn was in 1397! Gisteren kwamen de stenen naar Loevestein. Lees verder ›
Struinen in de mist bij Loevestein (video)
30/10 POEDEROIJEN – Dat er schitterende natuurgebieden zijn in de regio is algemeen bekend, Hans Verbeek laat vandaag een uniek stukje zien van de natuur rondom kasteel Loevestein. Lees verder ›
Biesbosch - Haringvliet genomineerd als mooiste natuurgebied van Nederland
19/10 NLDelta Biesbosch-Haringvliet is genomineerd voor de verkiezing van mooiste natuurgebied van Nederland. Afgelopen vrijdag zwommen twaalf topzwemmers waaronder Olympisch kampioenen Maarten van der Weijden en Ferry Weertman als steunbetuiging van de Biesbosch naar Hellevoetsluis. Stemmen kan tot 31 oktober 2016. Lees verder ›
meer nieuws uit Poederoijen › Deel deze pagina

mobiele banner
Uw advertentie hier?
Gastenboek
bekijk gastenboek › Lid worden
Ruim 2300 abonnees ontvangen elke week gratis een column Ún UITtips in hun mailbox. Wil jij ook lid worden? Vul dan je gegevens in:

Uitagenda UitAgenda
Wat is er te doen in Poederoijen?
29/04
Meivakantie op Slot Loevestein
29/04
Concert door Het Delta Pianotrio
30/04
Vroege Vogel Struintocht
30/04
Meivakantie op Slot Loevestein
12/05
Afgedamde Maas Instawalk
complete uitagenda › Streekinfo
Poederoijen

Was Poederoijen rond 1490 nog een arm dorp waar een roversnest de dienst uitmaakte en de inwoners met vrees voor het water leefden, vandaag de dag is het een vredig en lieflijk dorpje aan de Afgedamde Maas. Niets herinnert meer aan de zwarte bende die in het roerige verleden rondom de Heerlijkheid Poederoijen huishield. Nu is er alleen nog het jaarlijkse feestgedruis op koninginnedag en af en toe het loeien van een koe.

Poederoijen is een dorp in het meest westelijke en één van de laagste delen van de Bommelerwaard, aan de Afgedamde Maas. Al in 815 wordt in een schenkingsakte van Balderic aan de abdij van Lorsch, een landgoed met hoeve in "Podarwic" vermeld.

In 2014 viert Poederoijen zijn 1200 jarige bestaan met tal van festiviteiten.meer over Poederoijen ›
Top 3

Slot Loevestein
Waar Maas en Waal samenkomen bouwde ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel.
Het Munnikenland
Het landschap rond Loevestein laat zich lezen als een spannend boek
Fort Poederoijen
Ovaalvormig, groen vestingwerk, omgeven door een gracht, gebouwd tussen 1879 en 1886. Onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
meer streekinfo ›
Uitgelicht
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn is een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Ummels & Ummels, Kunst en B&B
Ummels & Ummels, Kunst en B&B
Bij U&U in het pittoreske Nederhemert treft u een unieke combinatie van bed and breakfast en creatieve mogelijkheden. Tevens accommodatie voor teambuilding, alsmede expositieruimte / atelier.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Wehkamp klein
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden