over ons | adverteren | sitemap | contact

1ste paal voor uitbreiding Regionaal Archief Rivierenland.


Deel deze pagina

Op 10 april 2017 is door de voorzitter van het Regionaal Archief Rivierenland (tevens wethouder in Tiel) Marcel Melissen de eerste paal voor de uitbreiding van het archief de grond in geslagen.

In 2012 is de nieuwbouw van het RAR aan de J.S. de Jongplein 3 in Tiel in gebruik genomen. In 2014 zijn de archieven van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel ook aan het archief toegevoegd. Dit betekende een forse vermindering van de groeicapaciteit die berekend was voor de archieven van 6 gemeenten die al bij het RAR waren aangesloten.

De uitbreiding is berekend op ca. 5000 strekkende meter aan plankruimte. Dat brengt de groeicapaciteit weer op peil, zodat de acht aangesloten gemeenten zich geen zorgen hoeven te maken. Heel fijn, dat het op de bestaande locatie en binnen de bestaande budgetten gerealiseerd kan worden.

De uitbreiding is net begonnen en duurt al met al tot eind 2017. Samen met de bouwers wordt hard gewerkt om de overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken.

Ondertussen werkt het RAR natuurlijk ook aan de voorzieningen om de digitale bestanden ook in de toekomst veilig te bewaren in het zogenaamde e-depot.
 
Datum
12 april 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Sale 2017
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Toeristisch Recreatief Informatie Platform
Toeristisch Recreatief Informatie Platform
Stichting TRIP behartigt als overlegorgaan en aanspreekpunt de belangen van ondernemers op het gebied van recreatie en toerisme in de regio. Aan de Markt in Zaltbommel vindt u het informatieloket van het TRIP.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
afgedamde maas
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Wehkamp klein
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden