over ons | adverteren | sitemap | contact

1ste paal voor uitbreiding Regionaal Archief Rivierenland.


Deel deze pagina

Op 10 april 2017 is door de voorzitter van het Regionaal Archief Rivierenland (tevens wethouder in Tiel) Marcel Melissen de eerste paal voor de uitbreiding van het archief de grond in geslagen.

In 2012 is de nieuwbouw van het RAR aan de J.S. de Jongplein 3 in Tiel in gebruik genomen. In 2014 zijn de archieven van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel ook aan het archief toegevoegd. Dit betekende een forse vermindering van de groeicapaciteit die berekend was voor de archieven van 6 gemeenten die al bij het RAR waren aangesloten.

De uitbreiding is berekend op ca. 5000 strekkende meter aan plankruimte. Dat brengt de groeicapaciteit weer op peil, zodat de acht aangesloten gemeenten zich geen zorgen hoeven te maken. Heel fijn, dat het op de bestaande locatie en binnen de bestaande budgetten gerealiseerd kan worden.

De uitbreiding is net begonnen en duurt al met al tot eind 2017. Samen met de bouwers wordt hard gewerkt om de overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken.

Ondertussen werkt het RAR natuurlijk ook aan de voorzieningen om de digitale bestanden ook in de toekomst veilig te bewaren in het zogenaamde e-depot.
 
Datum
12 april 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Sale 2017
Uitgelicht
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn is een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Ummels & Ummels, Kunst en B&B
Ummels & Ummels, Kunst en B&B
Bij U&U in het pittoreske Nederhemert treft u een unieke combinatie van bed and breakfast en creatieve mogelijkheden. Tevens accommodatie voor teambuilding, alsmede expositieruimte / atelier.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Altijd al chauffeur willen worden?
Uw advertentie hier?
Wehkamp klein
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden